Saturday, June 1, 2013

Marknadsöversikt


Energianvändningen i bostäder består till cirka en fjärdedel av energi för belysning i småhus. Kostnaderna för belysning har ökat markant de senaste åren och utgör numera en stor del av hushållens disponibla inkomst. I takt med ökande energipriser har intresset för energisparande belysningsprodukter ökat.
I en riksomfattande studie som gjorts av Energimyndigheten framgår att mer än 46 procent av kontoren och 72 procent av landets skolor och sjukhus har föråldrade belysningssystem. Kartläggningarna visar att Sveriges skolor skulle kunna spara 350 miljoner kronor varje år på bättre belysning. För dessa pengar skulla man kunna anställa mer än 1 000 nya lärare och servera en näringsrikare skolmat. För sjukvården motsvarar besparingspotentialen lönekostnaden för 600 sjuksköterskor eller 3 600 höftledsoperationer.
Glödlampan ska bort och tidsplanen är utstakad. Under hösten 2009 blev det förbjudet att tillverka och importera matta glödlampor till EU.
Den beräknade årliga besparingarna genom byte till mer energisparande belysningprodukter är 10 TWh i Sverige och 40 TWh för hela EU. Det innebär ett rejält steg i rätt riktning för miljön och klimatet. Runt 80 procent av elen inom EU tillverkas med kol med både koldioxid- och kvicksilverutsläpp som följd.
En ny lag om ekodesign av energianvändande produkter infördes den 1 maj 2008. Lagen innebär att tillverkare av belysning måste ta hänsyn till energiförbrukning och andra miljöfaktorer redan när produkten formges.
Över 20 miljarder vita energieffektiva LED lampor såldes 2008 och trenden är ökande.



Partihandel CE&UL Certifierat LED,LED rör,LED rör lampor,LED rör lampor T8, LED rör T5; LED rör T10; LED-rör ljus, LED-lampa ljus; Led Tube ljus, LED-lampa ljus, ledde ner ljus, ledde celling ljus, LED-lampor, ledde T8, ledde T5-lysrör, ledde t10 lampor, LED-panel ljus; D&H Led Belysning Professionell Tillverkare av LED-lampor,

D&H Lighting Technology Co.,Ltd 
Hemsida: www.dh-lighting.se
E-post : info@dh-lighting.com
Skype: info.dh 

Belysning Nyheter av dh lighting
  

No comments:

Post a Comment